Boka här

- 1 +
- 2 +

Matlagning - Cookalong

Stämningen är alltid på topp när Kent från Dinnerathome kommer och tänder upp brasan, fyller glasen och delar med sig av sin outtömliga kunskapskälla om mat, dryck, vett och etikett! En riktig helkväll med nya lärdomar, god mat och framförallt en rolig aktivitet där ni kommer varandra närmre och delar minnesvärd upplevelse!

Laga mat tillsammans i vår matateljé och njut av att äta upp den i sällskap av ljudet från den sprakande brasan i bakgrunden. Hemma-hos känsla där Kent är er värd från start till slut. Ni kommer självklart prata mat och dryck, men Kents kundskaper sträcker sig längre än så och han går in på dukning, värdskap, dryckestips och allt annat man kan tänkas komma in på när man lagar mat tillsammans. Läs igenom temana till höger och välj ett som passar er!

 

Mat & Vin i Kombination

Många väljer att kombinera matlagningsaktiviteten med en vinprovning där ni får prova viner som passar till maten ni sedan ska laga. Till varje rätt så provar vi två viner.

 

 

PRIS COOKALONG ex. moms

1-17 stycken: 12.500:-

18-30 stycken: 15.500:-

Fler än 30 stycken, på förfrågan.

Råvarukostnad: 558:-/person.

 

Kostnad för dryck och övriga tillval tillkommer. 

 

Hela aktiviteten med genomgång, indelning och matlagning tar 1,5-2 timmar innan ni sätter er till bords. 

Vi anpassar såklart ingredienser efter allergier och andra önskemål, se till att meddela oss i god tid.

 

 

Bra info

Vi startar kvällen med något gott i glasen, kanske några kanapéer, chark eller snacks.   (Detta finns klart när ni kommer) Framför den sprakande brasan delas ni in i grupper, får ett förkläde och en presentation om kvällens tema.

 

För grupper upp till 10 personer lagar vi tre rätter och för grupper över 10 personer gör vi alltid lite fler rätter, mer som en avsmakningsmeny. Det viktiga är att alla skall få en insyn och lära sin nya inom gastronomi.

 

Ibland kan Kent behöva hjälp med att duka upp kvällens middagsbord, servettvikning, dekoration är en viktig del, samt att glas och bestick tas på fullt allvar.

 

Vi dukar upp en mindre bar på pianot, där finner ni lokalt bryggt öl, vitt och rött vin och Häringe Slotts egen äpplemust. Slottet har en fin vinlista om ni önskar specifika drycker. Kent är även sommelier och vill ni disturera dryck innan er ankomst så är det bara att ringa.  

TEMAN 

 

Vårens grillning

När grillar vi som mest i detta avlånga land? Kan vi lära oss att grilla på ett nytt sätt, ett nyttigare och smakrikare vis? Vi grillar en meny men allt från förrätt till dessert. Vilken sorts grill skall vi använda, kol, gas eller briketter? Detta tema skapar mängder med skrattfyllda samtalsämnen. Vi fyller råvarukorgen med det som är bäst för dagen.

 

Det franska kökets grunder

”Vi är många som tror att det franska köket enbart är smör, anklever, grädde och ost. Men det är så mycket mer. Vem tycker inte om den helgrillade fisken (Loup grillé au fenouil) som är fylld med örter från de provanska fälten. Eller varför inte Steak au Poivre, Paulet Vallée d`auge, Févre en ragout och som avslutning blir det klassisk Clafoutis. Vi sätter tänderna i det nyttiga frankrike.

 

Tema Vegetarisk

Det går åt det ”rätta” hållet, vi lär oss mer och mer om de vegetariska, hur tillreder vi en perfekt vegetarisk meny, vi diskuterar grödor, råvaror om hur de tillagas bäst. Att vegetarisk gastronomi är i dag så lång ifrån en fylld paprika är så bevisat. Detta tema brukar skapa roliga debatter.

 

Bonden bestämmer

"Vad är bäst för dagen? Vi samtalar med våra bönder, jägare, fiskare och lyssnar efter vad som är bäst för dagen. Vilken säsong är det för stunden. Finns det sparris, nässlor, vaktlar, lamm… Våren är snart här och det fylls med dofter i köket. Ett tema som alltid är lika uppskattat”

 

Köttets Frestelser 

"Vi konsumerar på tok för mycket kött, i alla fall kött av mindre bra kvalitet. Ett tema som detta så pratar vi om djurets hela värde och vad vi skall tänka på. Är verkligen allt danskt kött mindre bra? Hur ”preparerat” är den goda skinkan vi stoppar i oss. Med en meny som är skapt efter bra kvalitet så kommer vi alla få en ny syn på kött och varför vi skall äta mindre.

 

Havet, sjön & fjorden

Vad kan vi finna för spännande i vårt kalla vatten. Ett tema som vi fokuserar på fisk och skaldjur, vi försöker oss hålla oss så lokalt som möjligt. Men vi stäcker oss till Trondheim, mälaren och kallsjön. Att tillreda dessa råvaror är inte det lättaste för bästa resultat. Men tro mig, vi alla kommer lära oss de bästa knepen till bästa resultat.