Boka här

- 1 +
- 2 +

Matlagning - Cookalong

Stämningen är alltid på topp när Kent från GastroVin kommer och tänder upp brasan, fyller glasen och delar med sig av sin outtömliga kunskapskälla om mat, dryck, vett och etikett! En riktig helkväll med nya lärdomar, god mat och framförallt en rolig aktivitet där ni kommer varandra närmre och delar minnesvärd upplevelse!

Laga mat tillsammans i vår matateljé och njut av att äta upp den med den sprakande brasan i bakgrunden. Hemma-hos känsla där Kent är er värd från start till slut. Ni kommer självklart prata mat och dryck, men Kents kundskaper sträcker sig längre än så och han går in på dukning, värdskap, dryckestips och allt annat man kan tänkas komma in på när man lagar mat tillsammans. Läs igenom temana till höger och välj ett som passar er!

 

Mat & Vin i Kombination

Många väljer att kombinera matlagningsaktiviteten med en vinprovning där ni får prova viner som passar till maten ni sedan ska laga. Till varje rätt så provar vi två viner.

 

 

PRIS COOKALONG ex. moms

1-17 stycken: 12.500:-

18-30 stycken: 15.500:-

Fler än 30 stycken, på förfrågan.

Råvarukostnad: 440:-/person.

 

Dryck tillkommer. 

 

Hela aktiviteten med genomgång, indelning och matlagning tar 1,5-2 timmar innan ni sätter er till bords. 

Vi anpassar såklart ingredienser efter allergier och andra önskemål, se till att meddela oss i god tid.

 

 

Bra info

Vi startar kvällen med något gott i glasen, kanske några kanapéer, chark eller snacks.   (Detta finns klart när ni kommer) Framför den sprakande brasan delas ni in i grupper, får ett förkläde och en presentation om kvällens tema.

 

För grupper upp till 10 personer lagar vi tre rätter och för grupper över 10 personer gör vi alltid lite fler rätter, mer som en avsmakningsmeny. Det viktiga är att alla skall få en insyn och lära sin nya inom gastronomi.

 

Ibland kan Kent behöva hjälp med att duka upp kvällens middagsbord, servettvikning, dekoration är en viktig del, samt att glas och bestick tas på fullt allvar.

 

Vi dukar upp en mindre bar på pianot, där finner ni lokalt bryggt öl, vitt och rött vin och Häringe Slotts egen äpplemust. Slottet har en fin vinlista om ni önskar specifika drycker. Kent är även sommelier och vill ni disturera dryck innan er ankomst så är det bara att ringa.  

TEMAN 

 

Det Asiatiska Köket

"Vi tillreder en meny med smaker och tankar från det asiatiska köket och provar på några av de fem tillredningsmetoderna, Japan är inte bara sushi"

 

Det Naturliga Köket

"Man tager vad man haver - vi lagar mat efter säsong och använder vad som är bäst för dagen. Ni får en råvarukorg med både fisk, kött/fågel och såklart ingredienser till en härligt smakrik dessert.”

 

Köttets Frestelser 

"Ett viktigt tema, vi pratar mycket om kvalitet och svenskt kött, en kväll där vi tillreder en fest i enbart köttets fina smaker"

 

Fisk och Skaldjur

"Kalla månader är bästa tiden för fisk och skaldjur, vi gör en kväll med havets läckerheter"